в-к Капитал: На дъното в Пазарджик

На дъното в Пазарджик

18 декември 2004г.

Как проститутките станаха фактор в местната политика

(представителна извадка)

Има една кръчма в Пазарджик, която за града е като пъпа на света. Казва се „Совите“ и се намира на гърба на кметството. „Ако искате да знаете нещо за градската управа, питайте кръчмаря“, саморекламира се съдържателят и, собственик и на колоритната фирма „Майстор Манчоров“, в останалото време производител на бельо. Приказките му са хапливи, но дори пострадалите твърдят, че са истински.

Историите в града пък се случват буквално пред очите му, най-вече във ВИП сепарето на заведението.

…….

За няколко часа на обед в обикновен делничен ден ресторантът става място за случайна среща на политически противници и съмишленици – на една маса седят адвокатите на Кирил Маринков-Лозенеца, който е в ареста заради съмнения, че е сводник и перач на пари. В съседство се появява председателят на общинския съвет Тодор Попов, малко по-късно пристига и областният лидер на БСП Костадин Кобаков, а пък във ВИП сепарето е мястото на съветника Борислав Даскалов. Всички те заедно с кмета Иван Евстатиев от известно време са във Във ВИП сепарето на „Совите“, зад завеси в стил „Ориент“ може да се водят дискретни разговори.

……

„Преди години предложих община Пазарджик да се огради с бодлива тел и да не се пускат външни хора. Единственото, което щяхме да внасяме, защото тук си нямаме, са риба и морска сол. Софиянци и пловдивчани щяха да плащат такса, за да преминат през града“, спомня си с носталгия кръчмарят Манчоров, като припомня, че кметът Евстатиев и съветникът Даскалов не са от Пазарджик….

 

Автор: Елена Старидолска
Споделено от в-к КАПИТАЛ, бр,. 18 декември 2004
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2004/12/18/229301_na_dunoto_v_pazardjik/